tisdag 8 juni 2010

Tillbaks i gruvan

Får väl kalla det kvalitetspass ändå - 2 x 7' i 3:30 fart, skulle vart 4 stycken men låren har inte hämtat sig från Stockholm utan knöt sig rejält när jag skulle köra igång tredje. Så det blev hemjogg istället. Men knappt det tillät låren, så jag fick promenera ett par km innan jag kunde jogga sista biten hem. Fotstatus är typ ok. Känner ju efter rätt så mycket för tillfället, kanske för mycket.

Totalt 13 km idag. Hoppas kunna få ihop en 70-80 denna uppstartsvecka inklusive ett långpass, ~25 km, och sen öka successivt ett par veckor framåt så jag kan få till åtminstone ett par riktiga mängdveckor på >120 km. Tävlingar nu i sommar blir mest som del i träningsprogrammet och kommer inte få nån toppning mer än en lugn dag innan. Allt fokus på Berlin. Fast då går det väl bara åt helvete. 85 procentig satsning på Berlin marathon blir det. Blir för spänt annars. Det är bara en hobby faktiskt. Gokväll.

3 kommentarer:

  1. Tjenare Mattias,

    Tråkigt med din skada men kul med din blogg.
    Din skada förresten är det säkert att et är en stressfraktur du har? Kan det inte vara en nerv som är i klämm mellan benen i foten? Känns nog rätt lika. Jag fick en nerv i käm mellan 2:a och tredje tån 1997 och trodde då bergsäkert på stressfraktur. Efter att ha cyklat i en jävla massa veckor utan bättring gick jag till en idrottsläkare som på 3 sekunder kunde ställa diagnosen "morton syndrome" vilket innebär att en nerv hamnat i klämm.
    Hur säker är du på att det är en stressfraktur?

    //Robert

    SvaraRadera
  2. Det ömma är precis på benet samt att det är svullet runt om. Läkningstiden, 4-6 veckor har stämt bra också, är nästan helt bra nu efter snart 5 veckor. Har inte röntgat eller så. Hur som helst så går det åt rätt håll.

    SvaraRadera
  3. Tydlig ömhet över skelettet, Morton sitter längre ned mellan metatarsalhuvuden. Ibland men inte alltid känselpåverkan också på någon tås insida. Blir värre vid kompression i framtrampet. Inte lika lätt att hitta en distinkt ömmande punkt, skelettskada har alltid en punktömhet över själva skadeområdet. Låter alls inte som mortons utan tror också att prel. diagnosen är rätt från början.

    SvaraRadera