onsdag 9 juni 2010

På med tåskorna igen

Kändes som det var dags för lite Five Fingers-löpning igen. 9 km mestadels småstigar blev det. Härligt att känna marken under fötterna igen.

3 kommentarer:

  1. Springer du på framfoten Mattias?

    Har köpt två par newton skor och försöker springa på framfoten då jag har dem på mig. I nedförsbackar är det dock omöjligt eller?

    SvaraRadera
  2. Jo, jag springer väl ganska mycket på framfoten, fast ändå hela foten. Sätter ner framfoten först, sen resten av foten. Har ju kört kanske hälften av all träning sen förra våren i Vibram Five Fingers. Försöker även springa en del helt barfota. Jag tror att jag har ändrat steg en del sen dess, förhoppningsvis till det bättre.

    Har inte riktigt koll på Newton-skor, men jag tror absolut på ett mer framfotabetonat löpsteg. Tror att det ger bra löpekonomi, men kroppen tar tid på sig att vänja sig vid en ny belastning, så en successiv övergång är nog bra.

    SvaraRadera
  3. Va, Hälften av all träning i fivefingers!
    Det var som attan.

    Nu förstår jag att du är en förespråkare för framfotalöpningen. Jag gillar det också i teorin men har ännu inte lyckats få den typen av steg att kännas naturligt. Jag kan springa så men det känns som sagt inte naturligt ännu.
    Jag prövar vidare.

    SvaraRadera