måndag 16 augusti 2010

Brödträning

Helt oglamorös löpning i ca 70 minuter. 17 km, 2 varv på 8:an plus dit och hem. En klassiker från i vintras när 8:an länge var det enda löpbara underlaget. Hade glömt bort charmen i att bara ha tråkigt i en dryg timme. Inte långsamt, inte snabbt. Inte lättsamt inte plågsamt. Inga intervaller. Inte ens funktionströja på, det gick bra ändå. Nike Waffle på fötterna. Den första Nike-modellen som Bill Bowerman gjorde. Sulan efter mönster från hans frus våffeljärn. Säljs nu som retro streetsko för 400 spänn. Funkar utmärkt att springa i. Lätta, knappt utan dämpning, ingen motion control, bara en sko. Sista 500 i en rasande fartökning, folk trillade omkull av vinddraget, jag svär.

För övrigt är det tragiskt att två människor dog i midnattsloppet, men, allt detta tjat om vatten hit och dit. Dom dog ju knappast av uttorkning. Ska man då screena alla som ställer upp i motionstävlingar för medfödda hjärtfel. Nej, tycker jag. Skulle skapa mer ångest än vad det skulle rädda liv. Men återigen - jag kan ha fel.

1 kommentar:

  1. Haha, hösten kanske kommer tidigt till dig. Det är ju inte bra ifall du springer så fort så att bladen lossnar från träden :).

    SvaraRadera