tisdag 24 augusti 2010

Blandade intervaller

Tisdag och intervallträning med klubben. Idag var det dags för Five Fingers på fötterna igen. På schemat stod 4x900 rejält kuperad stig med 90'' vila plus 6x280 backe med ca 30 meters stigning och joggvila på nervägen. Första tre 900:ingarna var tuffa men helt hanterbara. Sista 900:ingen var det som att kroppen tyckte att nu fick det vara nog så jag tappade 20 sekunder på den. Återfick lite krafter för de avslutande backarna och kunde genomföra dem ganska jämnt och fint allihopa mellan 1:06 och 1:10. Det kom lite regn också. Kan man säga. Ganska mycket faktiskt.

Summa 16 km idag och en ganska nedtränad kropp efter 21 igår, 8 plus 24 i söndags samt tävling i lördags. Frågan, som alltid, är hur mycket det är bra att träna ner sig? Imorgon blir det i alla fall bara en lätt kortis alternativt helvila.

1 kommentar:

  1. Det känns lite farligt med träningen just den här tiden på året, särskilt om man tränar mycket vilket borde påverka immunförsvaret negativt. Lite regn och och risken att bli nedkyld är ju helt klart ingen bra kombination.

    SvaraRadera