söndag 5 september 2010

Marafartspass

Då var sista biten i pusslet lagd. Långpass i marathonfart, 30 platta kilometer (Cykelbanan mot Särö) på 1:52:25 vilket blir precis under 3:45/km i snitt. En fart som skulle ge nästan 2 minuters marginal till 2:40 på 42,2 km. Passet förlöpte ungefär som förväntat, hade sällskap av bror Anders på cykel samt bitvis av Svante (som sprang). Första kilometern tog vi det ganska lugnt för att komma in i det (4:02) men sen kom vi ganska direkt ner på tider runt 3:45, hade även några i mitten som gick under 3:40. Svante var med första 12 och tog sen en joggpaus och hängde på igen i 8 kilometer när vi kom tillbaka från vändningen i Billdal.

Halvmaran gick på 1:18:55 och däromkring var det lite segt med motivationen och jag funderade kort på att bara köra 25 men jag gav mig själv en mental örfil och fortsatte. Höll farten ganska bra mot slutet även om jag kände att jag lite tappade mjukheten i steget.

Jag efter 30 km i marathonfart.

Riktigt nöjd med att kunna hålla, till och med lite under, marathonfart i 30 km på träning utan någon speciell uppladdning. Min förhoppning är att detta betyder att jag med lite formtoppning och med nummerlapp på bröstet kan hålla samma hastighet i 42 km.

Dagens pass gjorde att veckan summerades till 125 km, med nästan hälften löpt under 4-minutersfart, och en stor del även under 3:30-fart. Skola och familj gör nu att jag modifierar min formtoppning lite och kommer ta det relativt lugnt i tre veckor istället för tänkta två. Oklart exakt hur dessa veckor kommer att se ut, lite mindre mängd blir det, men jag kommer nog köra ganska hårt när jag väl får tillfälle för att hålla uppe flåset. Inget mer långpass, om jag inte räknar Stockholm halvmarathon nästa helg.

Så nu ska då skeppet i stort sett vara färdigbyggt, återstår bara lite lackning och putsning så får vi se om skutan kan segla om tre veckor.

3 kommentarer:

 1. Gott att höra. Om du klarar ett sånt pass, och med ditt grymma 10000-lopp, känner jag mig hyfsat säker på att du går under 2:40 i Berlin. (det måste du göra, eftersom du kommer slå mig med 3-4min, och jag hade tänkt persa...)

  Se till att hålla i formen och undvika förkylningar (o skador) nu i tre veckor bara!

  SvaraRadera
 2. Du är ju såå snabb! Grymt tempo som borde innebära att du har sub2:40 i en liten ask. 1:18 på halvmaran är ju dessutom grymt. Hoppas det blir en fin tid på den kommande tävlingen. Sub1:15? ;)

  SvaraRadera
 3. Helt säker på att du fixar 2.40 i Berlin! Mycket imponerande långpass...

  SvaraRadera