måndag 13 september 2010

Formtoppningen börjar

Måndag och 13 dagar kvar och enligt planen är idag starten för formtoppningen inför Berlin. En formtoppning som jag inte vet riktigt hur den ska gå till. Nån slags standard skulle väl vara 30% minskning av träningsmängd denna vecka, vilket skulle innebära 70-80 km ungefär, och sen kanske totalt 40 km nästa vecka innan maran på söndagen. Sen gäller det att välja vad för typ av pass dessa kilometer ska vara spenderade på. Lugna/snabba/hårda/korta/långa. Jag vill ju åt både fräschheten i kroppen som de lugna passen ger och den där formgivande korttidseffekten som jag upplever att riktigt hårda pass ger. Nån slags hybrid blir det alltså.

Funderar på att köra en riktigt hård snabbdistans på typ maxfart 8-10 km på torsdagen innan, alltså 3 dagar innan maran. Efter det bara 5-6 km jogg på fredagen och lördagen. Nån som har en åsikt om det?

I övrigt blir det intervaller som vanligt imorgon och sen riktigt hårt denna torsdagen också i form av KM på Skatåsmilen. Nöjd med allt under 36 minuter där.

Idag blev det hur som helst 17 lugna kilometer (5:30-fart) runt Delsjöarna i Fivefingers på förmiddagen i det vackra och ljumma sensommar/höst-vädret. Ansträngningsnivå strax över promenad.

Här får ni en bild jag hittade:

Asics första marathonskor, från 1953.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar